Clubmatch NVSW 6 april 2013

Zaterdag 6 april was het weer tijd voor de jaarlijkse Kampioensclubmatch van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen. Ik had Siebe ingeschreven.

 

De dag begon al redelijk vroeg want rond 8 uur moesten we vertrekken om ons op tijd te melden bij het secretariaat.
Even voor 8 kwamen Henk en Bouke, want die wilden graag met ons mee rijden. We waren mooi op tijd in Zutphen. Na het melden kon ik het draagnummer bij de ring ophalen.

 

Foto website1De Open klasse voor de reuen begon meteen om 10 uur. Eerst moesten alle reuen de ring in. Het waren er zo veel dat de hele ring werd gevuld. Hierdoor waren verschillende reuen erg opgewonden en werd er ook door verschillende gegromd. Nadat de keurmeester een rondje had gemaakt, mochten er 5 in de ring blijven. Wij hadden het laagste nummer (59) in deze klasse en waren dus het eerst aan de beurt. Dit betekende ook dat wij al snel de ring weer konden verlaten zodat de volgende de ring kon binnenkomen.

Toen begon voor ons het lange wachten op de uitslag, wat zou  het zijn geworden. Het was wel gezellig want we raakten aan de praat met de mensen om ons heen. Aedske en later ook Bouke werden geknuffeld door een leuk meisje. We zijn tussendoor toch ook maar even naar buiten gegaan zodat we allemaal de benen/poten konden strekken. Henk en Bouke gingen ook even mee.

De uitslag kwam op het bord te hangen en dit was niet helemaal duidelijk. Het leek er op dat ik een G (Goed) had gekregen voor Siebe, maar het nummer was niet volledig. Hier was ik wel wat teleurgesteld over, want om welke redenen zou dit dan zijn?

Na de afsluiting van de klasse, ben ik naar de stand van de Jacht en Werk commissie van de vereniging gegaan om daar te helpen. Dit was erg leuk om te doen. Nu ik daarvan ‘ondersteunend lid’ ben, horen dit soort dingen er ook bij.

Gedurende de dag hadden Henk en/of ik al regelmatig gekeken of het mogelijk was om wat bloed te laten afnemen van Bouke, Aedske en Siebe, maar het was erg druk. De Universiteit van Utrecht deed een onderzoek naar de erfelijkheid van PDA, een hart afwijking. Ze luisteren daarvoor naar het hart van je hond en nemen een buisje bloed af. Ondanks dat ze waarschijnlijk geen last hebben van deze afwijking is het voor het belang van het onderzoek (en evt. andere onderzoeken in de toekomst) goed als er zoveel mogelijk honden aan mee doen. Vandaar dat ik mijn honden ook mee wilde laten doen.

Omdat het steeds druk bleef, zijn we toch uiteindelijk maar in de rij gaan staan. Ook hier was het heel gezellig, zeker omdat er een gezin met een pup bij ons stond. Deze pup was een zoon van Bouke. Ze hadden ook hun andere honden bij zich. Na een hele lange tijd wachten, was ik aan de beurt. Aedske liet het allemaal een beetje over zich heen komen en was daarom zo klaar. Siebe vond het allemaal erg spannend en een beetje eng. Hij stond zo strak van de spanning dat er eerst geen bloed kon worden afgenomen omdat het niet voldoende stroomde. Toen de assistente hem met lekkere koekjes afleidde, ging het wel vlot en was hij ook zo klaar.

Nu kon ik eindelijk het keuringsverslag ophalen maar inmiddels was ook de show afgelopen. Gelukkig was het toch geen G voor Siebe maar een ZG (Zeer Goed). Hier was ik tevreden mee, het rapport was verder prima. Wat ik erg leuk vond, was de opmerking ‘goed waakzaam en intelligente uitdrukking’.

Hierna was het tijd om te vertrekken. We spraken nog even met Arina en Harrie en besloten met z’n allen nog even naar het bos te gaan en daarna wat te eten. We zijn naar Voorthuizen gereden en tegenover het pannekoekenrestaurant het bos in gegaan. Fido, Feike, Aedske, Bouke, Siebe en Bentse mochten even lekker rennen. Fido en Feike deden wat rustiger aan maar de rest maakte hier flink gebruik van. Daarna mochten ze in de auto liggen slapen terwijl wij een heerlijke pannekoek aten. Dit was een leuk einde van een gezellige dag.