MijnStabijs.nl, website over mijn stabijs

Hier kun je kennismaken met mijn stabijs.

De stabijhoun (oftewel stabij in de volksmond of Bijke in de Friese volksmond) heb ik leren kennen door de stabijs die bij mijn ouders langs kwamen als ze werden uitgelaten. Ik wilde graag zelf een hond en was op zoek naar het ras dat ik graag zou willen hebben. Hun uiterlijk (half langharige vacht, kleur, maat) sprak me aan en het karakter (eigenzinnig, (staande) jachthond, aanhankelijk), graag iets doen, onderzoekend) bleek ook erg goed bij me te passen. Nadat ik met de eigenaar van de stabijs die langs kwamen, had gesproken wist ik het zeker. De Stabijhoun zou het worden.

Door op de verschillende foto’s te klikken, kom je meer te weten over de verschillende stabijs die ik heb (gehad).

Aedske
Aedske (25-11-2005 – heden)
Siebe
Siebe (23-01-2010 – heden)
Mayke
Mayke (20-04-1997 – 28-02-2006)