Siebe

Siebe (23-01-2010 – heden)

Siebe is om 13:11 geboren op zaterdag 23 januari 2010 als enige pup in het enige nest van Aedske.

Omdat de stabij een jachthond is en ik de jachttrainingen erg leuk vind om te doen omdat je met je hond bezig bent in de natuur, ben ik met Siebe meteen met de puppy-jachttrainingen begonnen ipv de ‘gewone’puppytraining bij de KC. Hierna zijn we met de jachttrainingen verder gegaan. Helaas is het te water gaan en gaan zwemmen voor Siebe, door een ongelukje in de puppentijd, nooit een gemakkelijk iets geworden. Hierdoor werden de trainingen lastiger omdat er toch eigenlijk altijd wel met water werd getraind. Op een gegeven moment werd hierdoor zelfs het apporteren zelf niet meer leuk voor hem. We zijn daarom maar gestopt met de georganiseerde trainingen op een aantal via de rasvereniging georganiseerde workshops enz, na. Het plezier in het apporteren is gelukkig weer helemaal terug gekomen.

Natuurlijk hebben we ook allerlei cursussen bij de KC Amsterdam gedaan: Basis-A en Basis-B, GG-Beginners, Behendigheid en een seizoen Doggy-dance (toen de muziek erbij kwam zijn we gestopt, niets voor mij).

Verder hebben we nog Hoopers gedaan en zweetwerk. Daarna hebben we Detectie gedaan, hierbij hebben we level 4 SIfD (Scent Imprint for Dogs) gehaald.

Inmiddels houden we het nu vooral op wandelen en Hersenwerk voor Honden. Siebe is hier gek op.

Dekreu

Sinds begin januari 2013 staat Siebe op de dekreuen-lijst van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen (NVSW).

Om dit te mogen, moesten er oa. HD-foto’s worden gemaakt. Ik heb ook ED-foto’s laten maken omdat ik graag wilde weten of hij ook de fysieke aspecten van de activiteiten die ik hem laat doen, aan kan. Beide uitslagen waren gelukkig uitstekend. Voor HD: HD-A met een Norbergwaarde van 38 en voor ED: ED-vrij.